Schoolgids Sterrenschool Zevenaar - Marjolijn van Haarlem
3058
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3058,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
 

Schoolgids Sterrenschool Zevenaar

De vraag

 

Jbace, één van mijn klanten, benaderde mij met een leuk idee. Om het afscheid van een belangrijk persoon in de energiewereld onvergetelijk te maken, wilden ze een persoonlijk boek laten maken met verhalen en anekdotes van mensen waarmee hij heeft samengewerkt. Een persoonlijk naslagwerk voor hem en zijn naasten waar veel aandacht aan is besteed, daar wordt je bij voorbaat al enthousiast van!

 

Het boek werd overhandigd tijdens het webinar ‘BE MY GUEST’, waar deze persoon afscheid nam van de energiesector en de energiesector van hem. Het centrale thema in de gesprekken met mensen die hem geïnspireerd hebben was DURF! Want dat is nodig in deze energietransitie: samen aan de slag, handelen en de beweging creëren die de sector nodig heeft.

Aan de slag

 

Terwijl Jbace druk bezig is met het verzamelen van anekdotes en verhalen, begin ik met de opmaak van enkele testpagina’s om de stijl te bepalen. Om het persoonlijker te maken, werd mij gevraagd om er foto’s van de energiewereld in te verwerken. Maar de uitdaging zit er voor mij in om het boek net wat extra persoonlijker te maken dan normaal. Na het opvragen van wat foto’s van de hoofdpersoon heb ik deze geïllustreerd, zodat hij zelf ook terug kwam door het boek heen.

Het resultaat

 

Als afscheidscadeau werd de hoofdpersoon een 96 pagina’s dik boek ter herinnering aangeboden. Dankzij de geweldige input en de wederzijdse feedback kon ik het boek met een goed gevoel naar de drukker sturen, die een serie prachtige hardcover boeken afleverde bij de klant. En extra leuk om te horen dat het boek er nog regelmatig bij gepakt wordt om het rustig door te bladeren en herinneringen op te halen!