Privacy - Marjolijn van Haarlem
3176
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3176,bridge-core-2.9.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2983

Privacy- en cookieverklaring

 

De kleine lettertjes

Marjolijn van Haarlem is een bureau voor grafisch design, infographics en animaties. Mijn diensten worden aangeboden via mijn website https://marjolijnvanhaarlem.nl en mijn social mediakanalen Instagram en LinkedIn.

 

Als je mijn website bezoekt, een offerte bij me aanvraagt, een opdracht verstrekt, contact met mij opneemt via telefoon, e-mail, het contactformulier op mijn website of via social media, dan worden je persoonsgegevens verwerkt. In deze privacy- en cookieverklaring lees je welke persoonsgegevens ik verwerk, met welk doel ik dat doe en wat jouw rechten zijn.

 

Verantwoordelijke voor de verwerking

Marjolijn van Haarlem
Kanaalweg 30
3526 KM Utrecht
KvK-nummer: 55651984

Voor vragen kun je contact met mij opnemen via info@marjolijnvanhaarlem.nl.

 

Persoonsgegevens die ik verwerk

  • Bedrijfsnaam eenmanszaak of VOF;
  • Vestigingsadres eenmanszaak of VOF;
  • KvK-nummer van eenmanszaak of VOF;
  • Naam;
  • Adres en woonplaats;
  • Geslacht;
  • Klant-, factuur-, offertenummer;
  • Geslacht;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer;
  • Social media accountnamen;
  • IP-adres;
  • Gegevens over activiteiten van websitebezoekers op mijn website;
  • Bezoekgedrag website;
  • Bankrekeningnummer;
  • Overige persoonsgegevens die je actief aan mij verstrekt.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Er worden geen bijzondere en/gevoelige persoonsgegevens door mij verwerkt.

 

Hoe kom ik aan jouw persoonsgegevens?

De persoonsgegevens worden door jou aan mij verstrekt via e-mail, telefoon, het online contactformulier op mijn website, social media of een bezoek aan mijn website. Ook haal ik persoonsgegevens uit het Handelregister van de Kamer van Koophandel.

 

Waarom verwerk ik persoonsgegevens?

Persoonsgegevens worden door mij verwerkt als dit volgens de wet mag en alleen voor de volgende doeleinden:

    1. Uitvoering van de overeenkomst
      – Om te kunnen communiceren met de opdrachtgever;
      – Voor het maken en versturen van een offerte;
      –  Om mijn diensten te kunnen leveren;
      –  Voor het maken en versturen van de factuur;
      –  Voor het afhandelen van betalingen.
    2. Bezoek website
      Om mijn website beter te laten werken, het zoeken op mijn website eenvoudiger te maken en mijn service te verbeteren.
    3. Contact
      Om te kunnen reageren op een vraag of verzoek van een (potentiële) opdrachtgever of websitebezoeker.
    4. Social media posts
      Om te kunnen reageren op je bericht als je een reactie achterlaat onder een social mediapost.
    5. Wettelijke verplichting
      Om te voldoen aan de administratieplicht van de Belastingdienst.
    6. Reviews
      Om reviews van opdrachtgevers op mijn website en social mediakanalen te delen. Dit doe ik alleen als de opdrachtgever hier expliciet toestemming voor heeft gegeven.
    7. Attenties
      Om een attentie naar mijn opdrachtgevers te kunnen sturen.

 

Hoelang bewaar ik je gegevens?

    1. Gegevens van de opdrachtgever op offertes en facturen en betaalgegevens worden zeven (7) jaar bewaard ten behoeve van de wettelijke administratieplicht.
    2. E-mailberichten en andere communicatie waarin afspraken worden gemaakt, worden vijf (5) jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn voor vorderingen tot       schadevergoedingen is en deze gegevens als bewijs kunnen dienen.
    3. De gegevens die Google op mijn website verzamelt (websitestatistieken), worden vijftig (50) maanden bewaard.
    4. Reacties onder social media posts en reviews worden pas verwijderd als je hier een verwijderingsverzoek voor indient.

 

Deel ik je gegevens met derden?

De persoonsgegevens worden niet verkocht of verhuurt aan derden. Je gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is om de doelen te bereiken zoals in deze privacy- en cookieverklaring beschreven. Met partijen die je gegevens voor mij verwerken, heb ik afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zij vertrouwelijk met deze gegevens omgaan en de gegevens goed beveiligen.

Gegevens worden gedeeld met de volgende partijen:

  • Leverancier boekhoudsoftware;
  • Boekhouder;
  • Belastingdienst;
  • Leverancier e-mail en websitesoftware;
  • Hostingpartij website;
  • Telefoon en e-mailprovider;
  • Cloudserver;
  • Social mediakanalen;
  • YouTube;
  • Freelancers die ik inschakel voor uitvoering van de opdracht;
  • Google Analytics (websitestatistieken);
  • Leverancier software voor videobellen.

Sommige van bovengenoemde partijen maken gebruik van een server of cloudopslag in de Verenigde Staten. Verder deel ik persoonsgegevens niet met partijen die gevestigd zijn in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER).

 

Hoe beveilig ik je persoonsgegevens?

Ik neem de verwerking van je persoonsgegevens serieus en heb daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen. Het versleutelt verzenden van persoonsgegevens via mijn website (SSL), het gebruik van sterke wachtwoorden, het maskeren van IP-adressen, het regelmatig updaten van mijn website en plug-ins en het regelmatig maken van een back-up zijn voorbeelden van deze maatregelen. Als je vindt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@marjolijnvanhaarlem.nl.

 

Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van mijn website maak ik gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die bij je eerste bezoek aan mijn website worden opgeslagen in de browser van je computer, smartphone of tablet.

Wanneer je mijn website opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookie is opgeslagen, teruggestuurd worden naar mijn website. Door middel van cookies kan ik zien hoe jij mijn website gebruikt en hoe ik de website gebruikersvriendelijker kan maken.

 

Cookiemelding
Wanneer je mijn website voor het eerst bezoekt, verschijnt er een cookiemelding in de vorm van een pop-up. Zodra je op ‘Accepteren’ klikt, geef je toestemming aan mij om alle soorten cookies en vergelijkbare technieken te gebruiken

 

Functionele cookies
Door het plaatsen van functionele cookies zorg ik ervoor dat je mijn website eenvoudiger kunt bezoeken. Je hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want je gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies is geen toestemming nodig omdat deze cookies weinig tot geen inbreuk maken op je privacy.

 

Analytische cookies
Om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van mijn website en de manier hoe bezoekers de website gebruiken, heb ik Google Analytics geïnstalleerd. Via mijn website worden er daarom cookies van Google geplaatst. Deze analytische cookies maken weinig inbreuk op je privacy omdat het IP-adres wat wordt verzameld, voor een deel wordt gemaskeerd. Zo is dat IP-adres niet meer terug te herleiden naar de websitebezoeker. Dit heb ik zo ingesteld.

De gegevens die Google verzamelt, zullen zij niet voor eigen doeleinden gebruiken. Dit heb ik met hen afgesproken in een verwerkersovereenkomst.  Voor meer informatie hierover kun je de Privacy Policy van Google hier raadplegen.

 

Social media
Om het voor jou makkelijk te maken om via social media met mij in contact te komen, zijn er op mijn website social media buttons opgenomen van Instagram en LinkedIn. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van de social media zelf afkomstig zijn. Door middel van deze codes worden cookies geplaatst. Hier heb ik zelf geen invloed op. Ik raad je daarom aan de privacy- en cookieverklaringen van de social mediakanalen te raadplegen voor meer informatie:

Instagram
LinkedIn

 

Video’s
Mijn website bevat YouTube video’s. YouTube (Google) plaatst cookies om te zien welke video’s je al bekeken hebt. Ook worden er cookies geplaatst om ervoor te zorgen dat voor jou relevante advertenties worden weergegeven.

Links websites
Op mijn website vind je links naar externe websites van o.a. samenwerkingspartners en opdrachtgevers. Door op een link te klikken word je naar een website buiten https://marjolijnvanhaarlem.nl geleid. Het kan zijn dat die websites gebruik maken van cookies. Ik raad je daarom aan de privacy- en cookieverklaring van de betreffende website te lezen om te weten hoe zij met je privacy omgaan.

 

Dit zijn de cookies die geplaatst worden bij een bezoek aan mijn website:

 

Naam Doel Bewaarperiode
_grecaptcha Deze cookie wordt gebruikt om mensen van robots te onderscheiden 179 dagen
Consent Wordt gebruikt om te registeren of een websitebezoeker akkoord heeft gegeven 2 jaar
rc::a,b,c en d Deze cookie wordt gebruikt om mensen van robots te onderscheiden wordt gebruikt om te registeren of een websitebezoeker akkoord heeft gegeven Persistent en sessie
_ga Registreert een unieke ID die wordt gebruikt om statistieke gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt 2 jaar
_gat Deze cookie zorgt ervoor dat er niet een ongelimiteerd aantal verzoeken wordt verstuurd om gegevens door te geven Einde sessie
_gid Registreert een unieke ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt 1 dag
YSC Registreert een unieke ID om bij te houden welke video’s van YouTube bekeken zijn door de websitebezoeker Einde sessie
VISITOR_INFO1_LIVE Probeert de bandbreedte van websitebezoekers op de website in te schatten 179 dagen
yt.innertube::nextId
yt.innertube::requests
Registreert een unieke ID om bij te houden welke video’s van YouTube bekeken zijn door de websitebezoeker Persistent
yt-remote-cast-available Slaat de voorkeuren van de gebruiker op voor het afspelen van video’s Sessie
yt-remote-cast-installed Slaat de voorkeuren van de gebruiker op voor het afspelen van video’s Sessie
yt-remote-connected-devices Slaat de voorkeuren van de gebruiker op voor het afspelen van video’s Sessie
yt-remote-device-id Slaat de voorkeuren van de gebruiker op voor het afspelen van video’s Sessie
yt-remote-fast-check-period Slaat de voorkeuren van de gebruiker op voor het afspelen van video’s Sessie
yt-remote-session-app Slaat de voorkeuren van de gebruiker op voor het afspelen van video’s Sessie
yt-remote-session-name Slaat de voorkeuren van de gebruiker op voor het afspelen van video’s Sessie

 

Uitschakelen en verwijderen van cookies
Als je niet wil dat er cookies geplaatst worden, dan kun je via de browserinstellingen van je computer cookies uitschakelen en verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Tot slot kun je in de cookiemelding je keuze bepalen. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het zijn dat mijn website niet meer optimaal werkt.

 

Privacy rechten

Omdat ik persoonsgegevens van je verwerk, heb je het recht deze gegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen. Je kunt mij verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is. Ook kun je mij verzoeken de persoonsgegevens die ik van je verwerk, naar je toe te sturen, zodat je deze kunt overdragen aan een andere partij.

Daarnaast kun je bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Tot slot kun je de toestemming die je aan mij hebt gegeven om je persoonsgegevens te verwerken, intrekken. Wil je gebruik maken van deze rechten? Stuur je verzoek dan per e-mail naar info@marjolijnvanhaarlem.nl.

Bij je verzoek zal ik om een identificatie vragen zodat ik zeker weet dat het verzoek door jou is gedaan. Wanneer je een kopie van je identiteitsbewijs meestuurt, verzoek ik je de pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken bijvoorbeeld via de Kopie ID app van de Rijksoverheid. Dit ter bescherming van je privacy.

Tot slot heb je de mogelijkheid een klacht over de gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

 

Wijzigen privacy- en cookieverklaring  

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 16 december 2021. In het geval mijn werkwijze verandert, ben ik genoodzaakt ook deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. De nieuwe privacy- en cookieverklaring wordt altijd op mijn website gepubliceerd.