Werkwijze - Marjolijn van Haarlem
3456
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3456,page-child,parent-pageid-2818,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Een op maat gemaakte infographic in 5 stappen

Stap 1

Briefing

Tijdens de briefingsfase bespreken we het doel van de infographic, wie de doelgroep is en welke informatie moet worden opgenomen. Zo krijgen we al een duidelijk idee van wat we gaan creëren.

Infographicdesign-Werkwijze-Infographic-Stap-1
Infographicdesign-Werkwijze-Infographic-Stap-2
Stap 2

Structuur en stijl

Informatie zetten we om in concrete teksten en we kijken naar een passende en logische structuur voor de infographic. Ook gaan we aan de slag met een stijlvoorbeeld, zodat we de stijl met elkaar kunnen afstemmen. De stijl moet aansluiten bij de huisstijl, de doelgroep en het doel van de infographic.

Stap 3

Eerste versie infographic

In de eerste versie van de infographic voegen we de teksten en illustraties samen tot een mooi geheel. Dit alles in de besproken stijl. Een goede balans tussen tekst en afbeeldingen is hierbij belangrijk om ervoor te zorgen dat de informatie gemakkelijk te begrijpen is.

Infographicdesign-Werkwijze-Infographic-Stap-3
Stap 4

Finetuning

In deze fase optimaliseren we de infographic. De feedback wordt verwerkt en we zorgen dat het ontwerp helemaal voldoet aan de wensen en de boodschap goed wordt overgebracht.

Stap 5

Oplevering

Wanneer de infographic definitief is, leveren we hem op in elk gewenst bestandsformaat. De infographic is nu klaar voor publicatie en kan worden gebruikt om de boodschap op een effectieve en visueel aantrekkelijke manier over te brengen.

Infographicdesign-Werkwijze-Infographic-Stap-5

Benieuwd geworden?

 

Bekijk ons portfolio of neem contact met ons op.